Posty

Polecany post

Informacioni per Shqiperine

e shpallur një republikë popullore, Partia Komuniste e Punës Shqiptare e udhëhequr nga Hoxha mori pushtetin. Roli i BRSS në çlirimin e vendit ishte i papërfillshëm, falë të cilit Shqipëria u bë i vetmi vend pavarësia e të cilit pas Luftës së Dytë Botërore nuk u kërcënua nga asnjë prej fuqive [12]. Falë kundërshtimit të qeverisë shqiptare, planet e Titos për të krijuar një Jugosllavi të Madhe (me Shqipërinë dhe Bullgarinë si anëtare të njëpasnjëshme të federatës) dështuan. në parlament fitoi 122 vende nga 140 [27]. Sidoqoftë, opozita dhe vëzhguesit ndërkombëtarë njoftuan për parregullsi të shumta gjatë zgjedhjeve. Opozita post-komuniste erdhi në pushtet si rezultat i përplasjes ekonomike të vitit 1997 dhe rebelimit anti-qeveritar, i cili mori më shumë se 1.000 jetë njerëzish. Rëndësia e Shqipërisë në arenën ndërkombëtare u rrit pasi ajo shërbeu si një nga bazat më të rëndësishme operacionale të NATO-s gjatë operacionit të Kosovës 1999 [28]. Pas tetë vjetësh në pushtet, Partia Socialiste
Najnowsze posty